FAQ & Best practices
Marketing
Waar vind ik mijn marketing ID's?

Om GTM mee in te stellen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Online marketing meet je m.b.v. Google Tag Manager (GTM). Om GTM in te stellen, heb je de marketing ID's van de verschillende marketing platforms zoals Facebook, Google Analytics, etc. nodig. Hieronder een overzicht waar je deze ID's kan vinden.

GTM

Laten we beginnen met Google Tag Manager zelf. Via deze route vind je het ID van GTM.

1. Log in in jouw Google Tag Manager omgeving.

2. Klik op Beheer en selecteer vervolgens Google-tag beheren.

3. Kopieer vervolgens het container-ID. Deze ziet er als volgt uit: GTM-XXXXXXX.

Nu is het noodzakelijk om de GTM code te integreren in Stager. Dit doe je als volgt:

1. Open een nieuw tabblad en open de Stager Backstage.

2. Navigeer naar Settings - Ticketing - Ticketshops. Hier selecteer je een ticketshop.

3. Scroll naar Marketing en selecteer bij Choose marketing tracking tool de Google Tag Manager.

4. Plak het container-ID achter Google Tag Manager ID.

5. Vul bij Primary Domain je eigen website domein in indien je gebruik maakt van een geïntegreerde ticketshop.

6. Klik op Save.

Voila! Je Google Tag Manager is nu aan de ticketshop gekoppeld.

Meta

Jouw Facebook pixel ID vind je zo:

1. Log in op de pagina van jouw Meta bedrijfsaccount.

2. Selecteer Alle tools en vervolgens Instellingen.

3. In de kolom klik je op Gegevens en vervolgens op Pixels.

4. Op deze pagina verschijnen jouw pixel ID's, of maak je er een aan.

Google Analytics

De Google Analytics Tracking pixel ID vind je zo:

1. Log in in jouw Google Analytics omgeving.

2. Click op 'Beheer' met het tandwiel icoontje links onderin je scherm.

3. In de 'Property' kolom, selecteer je Trackinginfo en klik je vervolgens op Trackingcode.

4. Je pixel ID die begint met UA verschijnt nu op je scherm.

Google Ads

Het advertentie-ID vinden in Google Ads doe je zo:

1. Log in op je Google Ads account.

2. Klik in het menu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en selecteer daarna Advertenties.

3. In de tabel met statistieken vind je de advertentie-ID in de kolom Advertentie-ID. Deze kopieer je.