Stager settings
Marketing settings
Verifieer je email domein voor een betrouwbare levering van emails
Verifieer je email domein voor een betrouwbare levering van emails

Stuur emails via Stager vanaf je eigen email adres

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Stager stuur je het liefst emails in naam van je eigen e-mailadres. Zo is het voor je ontvangers duidelijk dat het bericht van jou komt. Maar ook als je eigen e-mailadres invult, blijft Stager de partij die de mail verstuurt. Dit vinden niet alle e-mailproviders (Outlook, Gmail, etc.) leuk en kan een reden zijn waarom e-mailproviders mails in de SPAM laten aankomen. Door je domein te verifiëren, laat je de e-mailprovider weten dat je het okay vind dat Stager in jouw naam emails stuurt. Hiermee reduceer je sterk de kans dat een email provider een mail tegenhoudt.

Welke mails worden verstuurd met een eigen email adres?

Je kunt op de volgende plekken in Stager aangeven dat je de mails met een eigen email adres wilt versturen:

• Ticket download email, in te stellen per ticketshop via Settings - Ticketing - Ticket shop.

• Mailings via Marketing - Mailings.

• Personnel emails via Settings - Planning - Personnel.

Als een domein nog niet is geverifieerd, wordt er een melding getoond. Je kunt nog steeds mailen, maar de kans dat mails in de SPAM belanden is groter.

Hoe werkt het?

Voeg ten eerste het eigen domein toe aan de Stager backstage. Wij genereren vervolgens DNS records die je in de DNS settings van je e-mailprovider invoert. Weet je niet wat hiermee wordt bedoeld? Vraag je systeembeheerder dit te doen, die weet hier zeker raad mee.

• Ga naar Settings - Marketing - Email domains.

• Click op + New email domain.

• Voer het domein in van waar je emails wilt versturen, bijvoorbeeld lalala.com. Let op dat je hier geen email adres invult, dat werkt niet.

• Voeg de door Stager gegenereerde gegevens toe aan de DNS settings van je mailprovider. Voeg ze alle drie toe. Het is vaak belangrijk een punt achter de value toe te voegen in je DNS settings, zoek dat even op bij je DNS provider. Onderaan dit artikel vind je info over het instellen van je DNS settings bij de meest gebruikte webhosts.

• Het verifiëren kan maximaal een half uur duren. Staat de Status na een half uur nog op Pending? Klik op de knop 'Check status' om opnieuw de status op te halen.

• In de tabel vind je welk DNS record 'valid' is. Een domein is pas 'Authenticated' wanneer bij alle drie de DNS records de status 'valid' is.

• Wanneer het domein de status 'Authenticated' heeft, staat alles goed ingesteld!

• Je kunt nu zonder zorgen mailen vanaf je eigen e-mailadres.

• Heb je meerdere e-maildomeinen waarvan je via Stager wilt mailen? Herhaal bovenstaande stappen, het is mogelijk meerdere domeinen toe te voegen.

NOTE: Het is niet mogelijk om email domeinen als Gmail of Yahoo toe te voegen, alleen domeinen die je zelf beheert.

DNS records toevoegen

Het toevoegen van DNS records verschilt per domein host, daarom kunnen we vanuit Stager lastig laten zien hoe je dit in stappen doet. We adviseren je dit uit te laten voeren door een systeembeheerder die precies weet hoe dit werkt. Hieronder de help artikelen van een aantal populaire webhosts die je op weg kunnen helpen:

Weet je niet welke domein host je website heeft? Check dat hier.