Hoe werkt de personeelsplanning

Rooster personeel in op basis van beschikbaarheid

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je roostert personeel in via een dag/week/maand overzicht of per event. Je bepaalt zelf welke rollen er te vervullen zijn, hoe je personeel inplant en hoe je hen op de hoogte houdt.

Rollen

Je maakt in de settings eerst rollen aan. Dit zijn de verschillende functies die vervult kunnen worden. Vervolgens zorg je dat er mensen zijn die je kan inroosteren. Je gebruikt hiervoor contacten. Het enige verschil tussen een regulier contact (bijvoorbeeld een ticket koper) en een personeelslid is het vinkje bij de rollen. Beide contacten kunnen inloggen in de ticketshop. Als een contact tenminste één personnel role heeft, dan ziet deze meer opties na het inloggen.

Shifts aanmaken

Als je rollen en personeel hebt gedefinieerd, begin je met plannen. Per event maak je shifts aan in het tabblad 'Personnel'. Hier maak je per shift een regel aan met daarin de rol, de tijden en de manier van plannen. Je ziet hier in een lijst wie er moeten werken en of er nog diensten openstaan. Je kan via dit overzicht ook iedereen op de hoogte houden van veranderingen.

Plannen

Er zijn drie manieren van plannen:

• Non; Je kiest als planner zelf wie welke shift werkt. Je kiest de naam en slaat op.

• Availability; Je zet een dienst open op availability. Contacten die deze role kunnen werken (die dit vinkje hebben bij hun contact) loggen in in de ticketshop en geven aan dat zij beschikbaar zijn. De planner komt later terug en kiest iemand die beschikbaar is.

• Direct; De planner zet een dienst open op direct. Contacten loggen in in de ticketshop en nemen deze dienst. Er komt geen planner meer aan te pas en dienst is gelijk vervuld.