Gratis / gasten tickets versturen

Hoe je het makkelijkst gastentickets kan versturen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt via Stager gastentickets (Guest tickets) versturen naar contacten. Dit kan op twee manieren:

• Via Send Mailing; Stuur naar één of meerdere contacten hetzelfde aantal tickets.

• Via Guests; Importeer een groep mensen en stuur hen een verschillende aantallen tickets met één mail.

Dit artikel gaat over de eerste optie, dus het versturen van tickets direct via de Stager mailer.

Eerst zoek je de doelgroep die je wilt mailen en vervolgens ga je de mail opbouwen. Via Marketing - Contacts - Audiences definieer je de doelgroep. Daar komt een lijst uit die je selecteert en vervolgens kies je ervoor hen te mailen via Stager.

Het is ook mogelijk om met de mail te beginnen. Je kan dan één voor één de namen van de ontvangers toevoegen in het veld 'Send to'. In beide gevallen komen de mailadressen in de BCC terecht en zien ontvangers niet van elkaar wie de mail heeft gehad.

Tickets toevoegen

Sleep een Free Text blok naar de voorbeeldmail en typ in het tekstvlak je boodschap. Of je giet het in de vorm van een Intro, het is maar net wat je zelf mooi vind :)

Sleep dan een Guest Ticket blokje naar de preview en stel deze op de juiste manier in:

• Direct or invite
    Bij 'Direct tickets' krijgt de ontvanger direct bevestigde tickets. Bij 'Invitation link' moet de ontvanger eerst actief de tickets accepteren, anders vervallen deze weer.

• Kies het event waarvoor deze tickets geldig zijn.

• Kies welk guest ticket type je wilt versturen.

• Geef aan hoeveel tickets er per ontvanger worden verstuurd.

• Geef de tekst van de download knop.

• Optioneel: Als je gekozen hebt voor een invite, vul je in wanneer deze uitnodiging vervalt. Daarna kan je de niet-geclaimde tickets verkopen aan de deur.

Stuur een Test Mail naar jezelf om te zien hoe de mail eruit ziet. De knop 'I will attend' werkt in een test mail niet, je kunt dus geen test ticket downloaden. Wanneer je de mail naar de ontvangers verstuurd, werkt de knop uiteraard wel.

Tickets managen

Foutje gemaakt of teveel tickets verstuurd? Je kunt de tickets aanpassen via Tickets - Ticket Management. Selecteer het juiste evenement en vink de tickets aan die je wilt laten vervallen. Klik op Cancel Door Reservations. Een ticket kan alleen gecanceld worden wanneer het de status RESERVED heeft. Wanneer er SOLD staat, is het ticket al gedownload en moet je het ticket Blocken om het ongeldig te maken.

Cancel je één van de twee gereserveerde tickets? De ontvanger kan dan nog één ticket downloaden, de andere is vervallen en niet meer zichtbaar in de downloadlink van de e-mail.