Contact account
Hoe koop ik een ticket?

Hoe ziet het bestelproces eruit?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De bezoeker koopt tickets voor verschillende evenementen via Stager ticketshops. Dit proces bestaat uit vier stappen:

1. Tickets selecteren

2. Persoonlijke gegevens invullen

3. Afrekenen

4. Tickets downloaden

1. Tickets selecteren

De organisator zal via eigen website/nieuwsbrief/social media/etc. de ticketlink van events delen. De ticketlink ziet er over het algemeen zo uit:

https://[naam organisatie].stager.co/web/tickets

*vul zelf de naam in van de organisatie bij de vierkante haken.

In de ticketshop zie je één of meerdere events. De ticket koper klikt op het juiste event en selecteert de tickets. Ze zitten dan in het mandje en zijn gereserveerd om af te rekenen. De ticket koper klikt op 'Plaats bestelling' om verder te gaan.

2. Persoonlijke gegevens

In de volgende stap wordt het mailadres ingevuld. Er volgen twee mogelijke opties:

• Het mailadres is bekend binnen deze organisatie. De ticket koper kan direct door naar afrekenen zonder in te loggen of logt in met een wachtwoord.

• Het mailadres is nog niet bekend. De bezoeker wordt doorgestuurd om zich te registreren. Hier moet minimaal een naam en mailadres ingevuld worden. Als organisator kan je ervoor kiezen om aanvullende gegevens te vragen.

3. Afrekenen

In deze stap van het proces staat bovenaan de pagina naar welk mailadres de tickets verstuurd worden. Hier controleert de ticket koper het orderoverzicht, vinkt opt-ins aan en kiest een betaalmethode. De bezoeker wordt daarna doorgestuurd naar een ander tabblad van de bank of naar de bank app. Daar wordt de online transactie uitgevoerd.

4. Tickets downloaden

Als de betaling succesvol is, wordt de bezoeker door de bank weer teruggestuurd naar de Stager ticketshop. Hier kan de bezoeker de tickets direct downloaden, delen of het event in de eigen agenda app zetten. Als de ticket koper op de telefoon tickets heeft gekocht, ziet deze ook de optie om de tickets te bekijken of als wallet ticket te downloaden. Er wordt tegelijkertijd een mail gestuurd met daarin de link om de tickets te downloaden.